NAPOVED
Mednarodna revija starodobnikov
19. do 20. maj 2018

Društvo starodobnih vozil Kamnik, bo 19. - 20. maja 2018 organiziralo Mednarodno revijo starodobnikov DSV Kamnik 2018, kjer se bodo predstavila starodobna vozila od letnika 1889 do 1945, ter posebna skupina mercedesov do leta 1955. To je edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, ki se bo pričela v soboto, 19.5.2018 s prihodom vseh udeležencev v Eko resort pod Veliko planino in ob 11. uri z uradno in slovesno otvoritvijo revije. Vozila bodo razporejena po celotnem Eko resortu na ogled obiskovalcem.

Obiskovalce bodo razveseljevali lajnarji, “Kunštni prleki – Prleška republika”, ob 17. uri bo modna revija starodobnih oblačil udeležencev revije, po modni reviji bodo izvedena predavanja izredno zanimivih gostov, sledila bo podelitev priznanj udeležencem in družabno srečanje.

V nedeljo, 20.5.2018, se bodo starodobna vozila ob 8. uri popeljala do parka Arboretum Volčji potok, kjer bodo razstavljena po celotnem parku in na ogled obiskovalcem. Ob 14.uri bo modna revija starodobnih oblačil udeležencev revije.

Udeleženci revije so izbrani po strogih kriterijih starodobnikov in v omejenem številu.

Revija starodobnikov je postala izredno odmevna doma, kot tudi v tujini, saj se bo revije udeležilo 10 tujih držav, zato se trudimo, da je organizacija resnično brezhibna in da vsako leto pridružimo v mednarodno revijo po eno ali dve novi državi EU.

Mednarodna revija starodobnikov
19. do 21. maj 2017

Društvo starodobnih vozil Kamnik, je od 19. do 21. maja 2017 izvedlo Mednarodno revijo starodobnikov DSV Kamnik 2017, na kateri se je skupaj predstavilo 100 starodobna vozila. Letos je na prireditvi sodeloval najstarejši motor iz leta 1903 - Lavrin Klement BZ 331 ccm, najstarejši avtomobil pa je bil Ford T touring cabrio 1600 ccm – replika, ki je v 70 % izdelan iz lesa. V tem avtomobilu sta se popeljala tudi predsednik državnega zbora g. Milan Brglez in župan občine Kamnik g. Marjan Šarec.

Letošnja revija, ki je bila že osma mednarodna revija v naši organizaciji, je potekala po drugačnem konceptu, kot prejšnje. V želji, da bi si avtomobile lahko ogledalo kar največje možno število gledalcev, smo celotno prireditev izvedli v parku Arboretum Volčji potok. Ravno tako so se letos revije lahko udeležili tudi vsi člani našega društva, tudi s starodobnimi vozili, proizvedenimi po letu 1945.

Revija se je začela v petek, 19. 5., popoldne s prihodom tujih udeležencev v Eko resort pod Veliko planino in uradno in slovesno otvoritvijo, s pozdravnim nagovorom predsednika državnega zbora g. Milana Brgleza in župana Občine Kamnik g. Marjana Šarca. Odprtju je sledilo spoznavno srečanje udeležencev.

Revija se je nadaljevala v soboto, 20.5., v parku Arboretum Volčji potok, kjer je bila otvoritev revije in razstava starodobnikov na zelenicah parka. Obiskovalce so razveseljevali lajnarji, “kunštni prleki-Prleška republika”, z izžrebano vstopnico so se lahko obiskovalci popeljali s starodobnikom po parku. V popoldanskih urah so se starodobniki popeljali do Eko resorta, kjer je ob 16. uri potekala porok izžrebanega para, ob 18. uri pa smo izvedli modna revija starodobnih oblačil udeležencev revije, ki ji je sledilo družabno srečanje.

V nedeljo, 21.5. so bila vozila zopet razstavljena po parku Arboretum, kjer smo ob 15. uri izvedli tudi modno revijo starodobnih oblačil udeležencev revije, nato pa so se starodobniki popeljali do Eko resorta, kjer se je letošnja revije zaključila.

S starodobniki smo k poroki popeljali mladoporočence v Arboretumu in v Eco Resortu, tako, da smo si edini, da je bila letošnja prireditev, kljub dežju v soboto, najlepša doslej.

Revija je bila tudi že tretje leto uvrščena v koledar FIVE.

 
Prvi vtisi

Foto: Janez Kukec Mezek