Mednarodna revija starodobnikov
19. do 20. maj 2018

Tretji vikend v maju, 19. - 20. maja 2018, smo znova uspešno izvedli Mednarodno revijo starodobnikov DSV Kamnik 2018. Na reviji se je predstavilo 22 starodobnih avtomobilov od letnika 1889 (Lavrin Clement) do 1945 in 14 starodobnih motorjev od letnika 1900 (De Dion Bouton 327 ccm), 13 starodobnih mercedesov, od katerih je najstarejši Mercedes 1570/100PS iz leta 1924, 12 starodobnih kadilakov (najstarejši iz leta 1953), 24 starodobnih vozil v lasti članov našega društva in 16 motorjev Harely Davidson, ki nas zadnjih nekaj let spremljajo in omogočajo nemoteno vožnjo starodobnikov.

Ta edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, se je pričela v soboto, 19. maja 2018 s prihodom udeležencev v Eko resort pod Veliko planino. Vozila smo razporedili po celotnem Eko resortu, kjer so bili na ogled obiskovalcem do večernih ur. Ob 10.30 uri smo revijo uradno odprli z nagovori predsednika društva g. Miroslava Vrhovnika, predsednika Zveze Starodobnih vozil Slovenije g. Janka Uratnika, predsednika zveze starodobnih vozil Hrvaške g. Antuna Presečkega in direktorja Eko resorta g. Matjaža Zormana.

Po odprtju revije so obiskovalce razveseljevali “Kunštni prleki – Prleška republika”, imetniki vozil pa so odšli na krajše izlete v Zdravilni gaj Tunjice in baročno cerkev sv. Ane v Tunjicah, v Avto Kveder – tehnični pregledi Lukovica in na ogled Loškega muzeja v škofjeloški grad.

Ob 17. uri smo izvedli modno revijo starodobnih oblačil udeležencev revije, po njej pa je sledila podelitev priznanj udeležencem in družabno srečanje.

V nedeljo, 20. maja 2018, so se starodobna vozila popeljala do parka Arboretum Volčji potok, kjer so bila razstavljena na zelenicah ob vhodu v park. Predstavitev smo uradno odprli z nagovori predsednika društva g. Miroslava Vrhovnika, predsednika Zveze Starodobnih vozil Slovenije g. Janka Uratnika, predsednika zveze starodobnih vozil Hrvaške g. Antuna Presečkega in direktorja Arboretuma Volčji potok g. Aleša Ocepka. Temu odprtju je slidila še podelitev priznaj Zveze SVS vsem udeležencem revije, saj je ta revija del štafete Zveze SVS od Pirana do Goričkega. Ob 14.uri smo izvedli še modna revija starodobnih oblačil udeležencev revije z zelo zanimivimi oblačili iz obdobja posameznih starodobnih vozil.

Kljub manjši plohi v sobotnem popoldnevu, je celotna revija minila v izredno lepem vremenu in prijetnem vzdušju.

Za uspešno izvedbo letošnje revije se zahvaljujemo vsem udeležencem, članom našega društva in sponzorjem.

Na koncu smo si vsi zaželeli, da se tretji majski vikend v letu 2019 znova srečamo.


Eco resort - začetek revije
Foto: Janez Kukec Mezek

Eco resort - dogajanje
Foto: Drago Metljak

Izlet udeležencev
Foto: Janez Kukec Mezek

Eco resort - modna revija
Foto: Janez Kukec Mezek

Eco resort - podelitev priznanj
Foto: Janez Kukec Mezek

Arboretum Volčji potok - prihod udeležencev
Foto: Janez Kukec Mezek

Arboretum Volčji potok - odprtje revije
Foto: Janez Kukec Mezek
 
Arboretum Volčji potok - modna revija
Foto: Janez Kukec Mezek

Razni dokumenti revije

Protokol revije Vodstvo revije
Pravilnik revije