Razstava starodobnih vozil DSV Kamnik 2021
29. avgust 2021

Letos mineva 20 let od ustanovitve Društva starodobnih vozil Kamnik (DSVK). In v počastitev te obletnice se je društvo po več kot dveh letih znova predstavilo širši javnosti. Tokrat z razstavo starodobnih vozil v lasti njegovih članov.

Tako so zadnjo nedeljo v avgustu v hladnem, a sončnem jutru, člani pripeljali 35 svojih starodobnih avtomobilov in 6 starodobnih motorjev na ogled v Arboretum Volčji potok, ki je znova ponudil svoj prostor za to razstavo. Tokrat so nas namestili na trate takoj ob vhodu v park in nam dodelili indonezijski paviljon kot prostor za uradni del razstave.

Obiskovalci so si začeli ogledovati avtomobile še preden smo uspeli vse razstaviti in opremiti s tablami s podatki. Lep sončen dan je nakazoval na velik obisk in tako je tudi bilo.

Uradno odprtje razstave se je začelo ob enajsti uri, ko so udeležence nagovorili direktor Arboretuma Volčji potok, gospod Aleš Ocepek, župan Občine Kamnik, gospod Matej Slapar, direktor Zavoda za turizem in šport Občine Kamnik, gospod Rok Jarc, predsednik društva, gospod Miroslav Vrhovnik in predsednik Zveze društev starodobnih vozil Slovenije, gospod Janko Uratnik. V svojih nagovorih so pozdravili vse udeležence in vsak s svojega zornega kota osvetlili dvajset let delovanja društva in njegov prispevek k ohranjanju tehnične kulture v Sloveniji in obogatitvi turistične ponudbe občine Kamnik.

Uradnemu odprtju je sledila podelitev priznanj ob jubileju, pri čemer je predsednik društva prejel tudi priznanji Občine Kamnik in Zveze društev starodobnih vozil Slovenije za opravljeno delo v teh dvajsetih letih.

Sledilo je predstavljanje razstavljenih avtomobilov obiskovalcem, občasno pa smo z enim od avtomobilom po parku zapeljali tudi nekaj otrok in s tem njim in njihovim staršem še dodatno polepšali dan.

V primerjavi s starostjo razstavljenih vozil dvajset let društva sicer ne izgleda neka posebno častitljiva starost, vendar lahko ugotovimo, da je društvo v tem času naredilo veliko in pomembno delo pri ohranjanju tehnične kulture. In kar je najpomembneje, energija nam še ni zmanjkalo, novih idej tudi ne in v malo bolj predvidljivih časih bomo znova izvedli mednarodne razstave starodobnih vozil. Tudi Arboretum Volčji potok in Občina Kamnik sta obljubila podporo pri tem.


Razstava Arboretum 2021
Foto: Janez Kukec Mezek

Razni dokumenti razstave

Protokol razstave